www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest N maja 11, 2025 11:38 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 5:31 pm 

Hm, proponowałbym może "zejść z pastora". Jest wielu szczerych i oddanych Bogu ludzi, którzy są pastorami i nie przejawiają cech, o których tu mowa. A jeśli przejawiają, to już się pewnie naczytali, zawstydzili się i sobie przemyślą. Miejmy nadzieję. Chodzi mi o to, żeby słuszne skądinąd spostrzeżenia nie przekładały się na tworzenie atmosfery "chrześcijańskiego magla". Wielkie dzięki. :)

Jazzmana witam serdecznie :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 5:47 pm 
Wielka racja Smoku :!:
Odważę się jednak powiedzieć coś bardzo bulwersującego" Oddany Boży człowiek nie będzie pastorem....w tym złym tego słowa znaczeniu, ale będzie pastorem w biblijnym znaczeniu. I tu zachodzi pytanie właśnie, jaki wobec tego winien być ten pastor(tytuł raczej nie zaczerpnięty wiernie z Biblii). Nie chodzi oczywiście by sobie dworować do woli z pastorów, zwłaszcza że ich tu nie ma i się nie obronią, ale może warto ten temat szerzej poruszyć, bo moim zdaniem( i Twoim widzę także) współczesne rozumienie i pojmowanie funkcji pastora jest bardziej zaczerpnięte ze światowych standardów zarządzania niż ze standardów Biblijnych. Ten współczesny pastor to pewnie Biblijny biskup, tylko że trochę przerabiany na potrzeby współczesności.

Chylę jednak czoła przed wszystkimi tymi, którzy wiernie służą Panu i swoim barciom i siostrom, ale okrzyknięto ich pastorami i nimi jakoś też próbują być.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 6:30 pm 

Moze spojrzmy na pierwszy z brzegu przyklad jak Pastorzy w naszym Kraju otrzymują "wizje od Boga" (?)i ku jakim praktykom prowadzą "swe owieczki" :

Wezmy zbor mozeee -Początki Kościoła „Nowe Pokolenie” w Będzinie

"To był grudzień, godzina 8.00 rano. Budził się nowy dzień, gdy nad miastem pojawiła się przepiękna tęcza. [b]To był cud. Bez słońca i deszczu na niebie powstało niebywałe zjawisko
, które wprowadziło w osłupienie idących przechodniów. Ludzie ze zdziwienia przystawali na chodnikach, a samochody na ulicach."

Ok, przyjmijmy zalozenie ze to faktycznie cud (nie znam sie na geografi czy taką sytuacja jest w przyrodzie mozliwa), czy samo wystąpienie jakiegos zjawiska , cudu jest od razu znakiem od Boga??Idzmy dalej .

"Wtedy dał się słyszeć głos mówiący… „Ja odbudowałem swoje przymierze z wami na zawsze, teraz reszta należy do was, a Ja odbuduję wszystko jeszcze mocniej niż kiedykolwiek”. To Boże poselstwo stało się dla nas inspiracją do nowego początku. Pierwszym podjętym działaniem był 40-dniowy post. W grupie 8 osób zaczęliśmy spotykać się każdego dnia i modlić, wołając o konkretne prowadzenie od Pana."

Owe owoce owego prowadzenia są nastepujace:

"Pierwszą wizją, którą otrzymaliśmy podczas naszych spotkań, była wizja „Żydowskich grobów”. Przedstawiała ona obecny stan mieszkańców Będzina. Wskazała przyczynę ich upadku bytowego i potężnego ubóstwa nad całym ich życiem. Bóg pokazał nam, że zniszczenie to jest wynikiem wymordowania 40 tysięcy Żydów w naszym mieście oraz ograbienia własności, które posiadali."

Acha, czyli jak jest ubostwo to gdzies mordowano Zydow , a co jak w danym miasteczku nie bylo Zydow??? :o

"Bóg pokazał nam brak skruchy w sercach mieszkańców za ich uczynki przed Nim. W szczerej pokucie wyznawaliśmy winy naszego miasta i przepraszaliśmy za grzechy, które zostały popełnione przed laty."

Bardzo bylbym kontent gdyby wskazano mi miejsce w Bibli gdzie wystepuje taka praktyka?
Kosciol Rzymsko-kat. Stosuje podobna praktyke oczyszczając swym autorytetem dzieci podczas chrztu , mam nadzieje ze ten kosciol az tak daleko nie zajdzie...

"Następnie zostaliśmy poprowadzeni w modlitwie o przebaczenie grzechów kościoła katolickiego."

Uuuuaaa. Macie taka wladze i autorytet ? Pewnie jestescie Bogami!
Poprowadzeni przez kogo? Cale objawienie Bibli pokazuje zwrot OSOBISTY do Pana , nawrocenie przez tego kto jest wobec Boga nie w porzadku .Wszelkie posrednictwo duchowe ZA KOGOS jest wrecz zakazane .

"Zdemaskowane zostały kłamstwa i bałwochwalstwo, które poprzez tradycje i praktyki religijne, prowadzą ludzi, dając im fałszywy obraz Boga"

Nie musze sie modlic o specjalne wizje zeby to widziec w tym Kraju , ale widac te demaskowanie czemus sluzy czemu?iDZMY DALEJ:

"Ogłosiliśmy przebaczenie ludziom ich złych decyzji, które miały wpływ na rozwój naszego miasta oraz pokutowaliśmy za grzechy nasze i wszystkich chrześcijan w okolicy. Wołaliśmy o uwolnienie spod wpływu duchów samobójczych i morderczych (choćby dobrze znany przykład morderstw Marchwickiego), alkoholizmu i niemoralności"

Kolejn pokaz niesamowitego autorytetu , odpuszczania ludziom grzechow!
W sumie po co Wam tak naprawde Jezus , skoro macie rowną mu moc?

Pozniej jest walka duchowa -

" Dalszym etapem postu była duchowa walka „o zburzenie diabelskich warowni i wytrącenie diabłu argumentów” przeciwko nam w postaci wypominania naszych win i błędów z przeszłości. Złamaliśmy moc oskarżenia i nieprzebaczenia nad naszym życiem." I

"Następnie stanęliśmy przeciwko najgorszemu rodzajowi duchów, religijnej pysze opartej na własnej sprawiedliwości, faryzejstwie i bałwochwalstwie"

Ciekawe po czym poznaliscie ze to cokolwiek dalo? :D
STANELIBYSCIE CHOC RAZ NA BIBLI to byscie zobaczyli ile w tym jest tak naprawde od Pana a ile od Waszego chciejstwa i nauczania wstawiennikow...Czytalem tak wiele podobnych scenariuszy "uwalniania " miast ze gdybym w to wierzyl Bog bylby malo tworczy i wystarczyla by zwykle ustanowienie zasady jak wyzej.

Pozniej są wizje , wizje i jeszcze raz wizje ..

Odpowiedź przyszła w nadchodzącym czasie. Jeszcze w roku 2003 rozpoczęliśmy pracę publiczną. Spotkania ewangelizacyjne otworzyły możliwości na Boże działanie

Tylko TYLE????? Mogliscie po prostu glosic ewangelie?Po tych wszystkich znakach , cudach , odczuciu chlodu Bozego(wie ktos co to?), nie nawrocilo sie miasteczko? Nie pokutowali ludzie na ulicach jak za czasoch Wesleya nim tak wjechal na bryczce? EEEEEEE tyleeeeee pracy , modlitw ...zeby po prostu ruszyc "siedzenie" i isc normalnie glosic ewangelie.

PS.

„Marek, to miasto śpi duchowym snem, jest jak w letargu, bez świadomości Mojego życia. Musicie zrobić wszystko, żeby je obudzić. Powiedzcie miastu o Mnie, aby nie zostało zniszczone.” Tej nocy p. Marek został obudzony przez ogromnego konika polnego, który wskoczył na dziewiąte piętro do pokoju i spoczął na jego głowie. Wstrząśnięty i zdziwiony usłyszał Boże poselstwo.

"Zadziwiającym było spojrzenie na miasto przez jego kontury zarysowane na mapie. Ich kształt przypomina anioła ciemności. Pan przemówił: „Kontury miasta Będzina zmieniają się. Diabeł będzie pokonany.”
Obrazek

"Pan objawia się p. Markowi w wirującym wietrze: „Jozue, Ja jestem Bogiem Abrahama, Izaaka i Jakuba, zdejm buty, miejsce, na którym stoisz jest święte, nie mam nikogo prócz was, wszystkich wierzących w tym mieście.”
"

Tyle rzeczy kochani to nawet w Dziejach Apostolskich sie nie dzialo! :D :) :o :shock: :wink: Na koncu Pastor Marek zostal Jozue!

http://www.nowepokolenie.ej.am/index.ph ... &Itemid=77

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 6:41 pm 

" Podział na kler i laikat jest obecny nie tylko w Kościele Katolickim. Przeniknął do wszystkich Kościołów, również charyzmatycznych. To jest antychrystusowe! Musimy to wygnać z naszego Kościoła.
Wszyscy jesteśmy kapłanami, każdy z nas ma dostęp do Tronu Bożego. Każdy z nas może głosić ewangelię, uczyć młodszych w wierze, usługiwać w mocy Ducha Świętego, chrzcić w wodzie i pomagać innym w otrzymaniu chrztu w Duchu Świętym. Kto zmieni Zagłębie? Bóg i Ja. Jeżeli to będzie udziałem naszego Kościoła i stanie się rzeczywistością, zdobędziemy kraj, a potem dosięgniemy całego świata.
To jest wizja dla Kościoła Nowe Pokolenie i dla każdej osoby zaangażowanej w tę pracę."

Pastor Marek Nowak

Wszyscy czytający te slowa niech wezmą je do serca i nie pozwola na przewodnictwo czlowieka , nawet tak wspaniale jak pastora Marka. :wink:

ani_isza:
to witaj...byle nie na "bezdrożach błędu"...

Witaj.Amen. :)

Smok Wawelski:
Jazzmana witam serdecznie :D

Klaniam sie Smoku :)

Do nowego -Dobrze i madrze wasc prawisz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 7:56 pm 

Witaj Jazzman.
A co Ty masz taką alergię na ten kościół w Bedzinie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 8:38 pm 

a dlaczego akurat Będzin...?

pastor Iwona też prawdę powie? z fusów...
http://www.nowepokolenie.ej.am/index.ph ... &Itemid=61

ps.: czyżbyś Ty też nie dopatrzył się wyznania zwiedzeń do których ten ich fundament doprowadził w przeszłości?
... ale jakoś wszyscy dobrze się tam mają i nadal w tę samą stronę trąbią...tylko pastor Marek nie ma już pięknych loków... a i pastor Iwona ma teraz "blond" :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 9:18 pm 

"Pierwszą wizją, którą otrzymaliśmy podczas naszych spotkań, była wizja „Żydowskich grobów”. Przedstawiała ona obecny stan mieszkańców Będzina. Wskazała przyczynę ich upadku bytowego i potężnego ubóstwa nad całym ich życiem. Bóg pokazał nam, że zniszczenie to jest wynikiem wymordowania 40 tysięcy Żydów w naszym mieście oraz ograbienia własności, które posiadali."

Acha, czyli jak jest ubostwo to gdzies mordowano Zydow , a co jak w danym miasteczku nie bylo Zydow???

z tymi Żydami to jest tak,że i oni i reszta świata chcą abyśmy pokutowali za grzechy wobec nich a my odczuwamy to jako ogromną niesprawiedliwość,bo z takiego obrotu sprawy cieszą się najbardziej Niemcy.Ci którzy są najbardziej winni.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 9:30 pm 

Cytuj:
Tyle rzeczy kochani to nawet w Dziejach Apostolskich sie nie dzialo! Na koncu Pastor Marek zostal Jozue!

Forumowy Jozue pasuje do opisu. Ten od ratowania Smoka z Kaczydołu.
:lol: :evil: :lol:
Pastor Jozue ksywka: hip hip hura
:lol: :twisted: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 9:43 pm 

a ja znam tego Marka N.
jeżeli Jozue to on, to wiele by wyjaśniało - a nawet WSZYSTKO...sądząc po przeszłości :lol: 8) :?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 10:41 pm 

Graża napisał(a):
z tymi Żydami to jest tak,że i oni i reszta świata chcą abyśmy pokutowali za grzechy wobec nich a my odczuwamy to jako ogromną niesprawiedliwość,bo z takiego obrotu sprawy cieszą się najbardziej Niemcy.Ci którzy są najbardziej winni.

jakoś nie przypominam sobie żebym Cię o coś takiego kiedykolwiek prosiła :lol: (bez względu na to w której grupie mnie umieścisz: we właściwej, czy nie właściwej)

pomijając fakt słuszności "pokutowania za kogoś" i/lub "w czyimś imieniu"
- zrobił to raz Mesjasz i czy ON nakazał wierzącym: "idźcie i do skończenia świata czyńcie podobnie"?

i czy wyrażasz się w "pluralis majestaticus"(tekst pogrubiony), czy też reprezentujesz jawnie jakąś grupę z Forum? :lol:

ps.: znam Niemców, którzy stracili swoich bliskich, za to, że Ci jawnie potępili faszyzm w tamtym okresie dziejów, więc nieuogólniajmy, że WSZYSCY są "be" - jak słusznie zauważył Smok 8)

chociaż, jak masz coś do mnie osobiście, to się nie krępuj 8)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 11:38 pm 
Temat zrobił się drażliwy i trochę nawet bardziej polityczny a nie biblijny. Tu dopiero może się zacząć. :shock:

Trochę nas Polaków próbuje się ostatnio wsadzić do worka z napisem antysemita, prymityw czy zakała Europy. Nie rozumiem czemu tak, pewnie to z racji naszej polskiej katolickości. Nie mojej, i dla mnie Żyd w związku z tym, to po prostu ciągle szczególna narodowość, szczególna ze względu na ich wybraństwo. Tak jak ja nie jestem Polakiem katolikiem tak i nie każdy Żyd to cwaniaczek łasy na kasę.

Jak Ty to wszystko widzisz Ani-Iszo? Jeśli trzeba dobrze byłoby może nawet nowy temat otworzyć, ale może rzeczywiście warto o tym pogadać :?: Ja w każdym razie mam w tym temacie spore braki i chętnie poczytam coś ciekawego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 28, 2008 12:26 am 

nowy napisał(a):
Temat zrobił się drażliwy i trochę nawet bardziej polityczny a nie biblijny. Tu dopiero może się zacząć. :shock:

Rzeczywiście, polityka jakoś do naszego forum nie pasuje. I zdecydowanie odchodzimy od tematu. :?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 28, 2008 12:40 am 
Słusznie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 28, 2008 8:01 am 

nowy napisał(a):
Trochę nas Polaków próbuje się ostatnio wsadzić do worka z napisem antysemita, prymityw czy zakała Europy. Nie rozumiem czemu tak, pewnie to z racji naszej polskiej katolickości.

Czy ja wiem - jakoś o Włochach czy Irlandczykach takich opinii nie ma. To chyba jednak co innego, choć być może katolicyzm włoski czy irlanddzki jest jednak inny. trudno orzec.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 28, 2008 8:34 am 

A ja powiem wprost.
Nie lubię tego typu krytyki...
I wypadałoby chyba pastroa Nowaka zaprosić do rozmowy. A jeśli to niemożliwe, to...dać sobie spokój...

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1