Moze spojrzmy na pierwszy z brzegu przyklad jak Pastorzy w naszym Kraju otrzymują "wizje od Boga" (?)i ku jakim praktykom prowadzą "swe owieczki" :
Wezmy zbor mozeee -
Początki Kościoła „Nowe Pokolenie” w Będzinie
"To był grudzień, godzina 8.00 rano. Budził się nowy dzień, gdy nad miastem pojawiła się przepiękna tęcza. [b]To był cud. Bez słońca i deszczu na niebie powstało niebywałe zjawisko, które wprowadziło w osłupienie idących przechodniów. Ludzie ze zdziwienia przystawali na chodnikach, a samochody na ulicach."
Ok, przyjmijmy zalozenie ze to faktycznie cud (nie znam sie na geografi czy taką sytuacja jest w przyrodzie mozliwa), czy samo wystąpienie jakiegos zjawiska , cudu jest od razu znakiem od Boga??Idzmy dalej .
"
Wtedy dał się słyszeć głos mówiący… „Ja odbudowałem swoje przymierze z wami na zawsze, teraz reszta należy do was, a Ja odbuduję wszystko jeszcze mocniej niż kiedykolwiek”. To Boże poselstwo stało się dla nas inspiracją do nowego początku. Pierwszym podjętym działaniem był 40-dniowy post. W grupie 8 osób zaczęliśmy spotykać się każdego dnia i modlić, wołając o konkretne prowadzenie od Pana."
Owe owoce owego prowadzenia są nastepujace:
"
Pierwszą wizją, którą otrzymaliśmy podczas naszych spotkań, była wizja „Żydowskich grobów”. Przedstawiała ona obecny stan mieszkańców Będzina. Wskazała przyczynę ich upadku bytowego i potężnego ubóstwa nad całym ich życiem. Bóg pokazał nam, że zniszczenie to jest wynikiem wymordowania 40 tysięcy Żydów w naszym mieście oraz ograbienia własności, które posiadali."
Acha, czyli jak jest ubostwo to gdzies mordowano Zydow , a co jak w danym miasteczku nie bylo Zydow???
"
Bóg pokazał nam brak skruchy w sercach mieszkańców za ich uczynki przed Nim. W szczerej pokucie wyznawaliśmy winy naszego miasta i przepraszaliśmy za grzechy, które zostały popełnione przed laty."
Bardzo bylbym kontent gdyby wskazano mi miejsce w Bibli gdzie wystepuje taka praktyka?
Kosciol Rzymsko-kat. Stosuje podobna praktyke oczyszczając swym autorytetem dzieci podczas chrztu , mam nadzieje ze ten kosciol az tak daleko nie zajdzie...
"
Następnie zostaliśmy poprowadzeni w modlitwie o przebaczenie grzechów kościoła katolickiego."
Uuuuaaa. Macie taka wladze i autorytet ? Pewnie jestescie Bogami!
Poprowadzeni przez kogo? Cale objawienie Bibli pokazuje zwrot OSOBISTY do Pana , nawrocenie przez tego kto jest wobec Boga nie w porzadku .Wszelkie posrednictwo duchowe ZA KOGOS jest wrecz zakazane .
"
Zdemaskowane zostały kłamstwa i bałwochwalstwo, które poprzez tradycje i praktyki religijne, prowadzą ludzi, dając im fałszywy obraz Boga"
Nie musze sie modlic o specjalne wizje zeby to widziec w tym Kraju , ale widac te demaskowanie czemus sluzy czemu?iDZMY DALEJ:
"
Ogłosiliśmy przebaczenie ludziom ich złych decyzji, które miały wpływ na rozwój naszego miasta oraz pokutowaliśmy za grzechy nasze i wszystkich chrześcijan w okolicy. Wołaliśmy o uwolnienie spod wpływu duchów samobójczych i morderczych (choćby dobrze znany przykład morderstw Marchwickiego), alkoholizmu i niemoralności"
Kolejn pokaz niesamowitego autorytetu , odpuszczania ludziom grzechow!
W sumie po co Wam tak naprawde Jezus , skoro macie rowną mu moc?
Pozniej jest walka duchowa -
"
Dalszym etapem postu była duchowa walka „o zburzenie diabelskich warowni i wytrącenie diabłu argumentów” przeciwko nam w postaci wypominania naszych win i błędów z przeszłości. Złamaliśmy moc oskarżenia i nieprzebaczenia nad naszym życiem." I
"
Następnie stanęliśmy przeciwko najgorszemu rodzajowi duchów, religijnej pysze opartej na własnej sprawiedliwości, faryzejstwie i bałwochwalstwie"
Ciekawe po czym poznaliscie ze to cokolwiek dalo?
STANELIBYSCIE CHOC RAZ NA BIBLI to byscie zobaczyli ile w tym jest tak naprawde od Pana a ile od Waszego chciejstwa i nauczania wstawiennikow...Czytalem tak wiele podobnych scenariuszy "uwalniania " miast ze gdybym w to wierzyl Bog bylby malo tworczy i wystarczyla by zwykle ustanowienie zasady jak wyzej.
Pozniej są wizje , wizje i jeszcze raz wizje ..
Odpowiedź przyszła w nadchodzącym czasie. Jeszcze w roku 2003 rozpoczęliśmy pracę publiczną. Spotkania ewangelizacyjne otworzyły możliwości na Boże działanie
Tylko TYLE????? Mogliscie po prostu glosic ewangelie?Po tych wszystkich znakach , cudach , odczuciu chlodu Bozego(wie ktos co to?), nie nawrocilo sie miasteczko? Nie pokutowali ludzie na ulicach jak za czasoch Wesleya nim tak wjechal na bryczce? EEEEEEE tyleeeeee pracy , modlitw ...zeby po prostu ruszyc "siedzenie" i isc normalnie glosic ewangelie.
PS.
„Marek, to miasto śpi duchowym snem, jest jak w letargu, bez świadomości Mojego życia. Musicie zrobić wszystko, żeby je obudzić. Powiedzcie miastu o Mnie, aby nie zostało zniszczone.”
Tej nocy p. Marek został obudzony przez ogromnego konika polnego, który wskoczył na dziewiąte piętro do pokoju i spoczął na jego głowie. Wstrząśnięty i zdziwiony usłyszał Boże poselstwo.
"Zadziwiającym było spojrzenie na miasto przez jego kontury zarysowane na mapie. Ich kształt przypomina anioła ciemności. Pan przemówił: „Kontury miasta Będzina zmieniają się. Diabeł będzie pokonany.”

"Pan objawia się p. Markowi w wirującym wietrze: „Jozue, Ja jestem Bogiem Abrahama, Izaaka i Jakuba, zdejm buty, miejsce, na którym stoisz jest święte, nie mam nikogo prócz was, wszystkich wierzących w tym mieście.”"
Tyle rzeczy kochani to nawet w Dziejach Apostolskich sie nie dzialo!

Na koncu Pastor Marek zostal Jozue!
http://www.nowepokolenie.ej.am/index.ph ... &Itemid=77