Marcus napisał(a):
Dlatego oświadczam, że nie przechodzę testu Janowego w formie, która na tym forum jest podana jako jedynie poprawna.
Nigdzie na tym forum ta forma nie była podana jako jedynie poprawna. Niestety, albo jesteś niedoinformowany, albo świadomie kłamiesz, żeby zdyskredytować konkretną osobę, która podała te interpretację, ale bez zastrzeżenia, że jest ona "jedynie poprawna".
Marcus napisał(a):
Na test Janowy w oryginalnej konstrukcji Biblijnej, odpowiadam - tak, wyznaję!
I masz to tego pełne prawo.
Marcus napisał(a):
Na stuningowany nowotwór, zwany dalej "testem Janowym" i ogłoszony tutaj przez jego konstruktora, jako jedynie słuszny, odpowiadam - nie, nie wyznaję tego!
I masz do tego pełne prawo. Gdybyś jeszcze przytoczył słowa konstruktora tego testu, że jest on [test] jedynie słuszny, to uniknąłbyś podejrzenia o pomówienie i kłamstwo na temat innego użytkownika forum. Ale Ty jedynie rzucasz w powietrze nieudowodnione oskarżenia.
Marcus napisał(a):
Jestem także w pełni świadomy, że takie oświadczenie niemalże z automatu czyni mnie na tym forum osobą:
-potencjalnie niebezpieczną
-zwiedzioną
-omotaną przez demony
-łamiącą pierwsze przykazanie
-wyznającą "innego" Jezusa
-unitarianina
-fałszywego brata
Sam się tak określasz i to bez podania wyraźnych powodów, ponieważ nie piszesz, z którym punktem testu w tej formie się nie zgadzasz. Więc nie rób z siebie ofiary i nie zwalaj na innych czegoś, czego nie powiedzieli. To jest nieuczciwa manipulacja uczuciami innych forumowiczów.
Marcus napisał(a):
I idąc konsekwentnie dalej, wnioskuję do Administratora tego forum, o rozpoczęcie procedury dyscyplinarnej wobec mnie, ponieważ taki stan rzeczy jest złamaniem przeze mnie REGULAMINU FORUM w każdym z jego punktów.
Wyznawanie jakiejkolwiek herezji lub fałszywej nauki nie stanowi złamania regulaminu tego forum. A tym bardziej wszystkich jego punktów. Proszę zajrzeć do regulaminu.
Marcus napisał(a):
Wnioskuję również o umożliwienie mi dalszego wypowiadania się w wydzielonym i odpowiednio zatytułowanym przez Admina "ogródku". Jeśli jednak Admin nie wyrazi takiej łaski to proszę o usunięcie mnie z forum, podanie przyczyny do publicznej wiadomości i zachowanie moich wpisów, ku przestrodze dla innych.
Ponieważ wielokrotnie publicznie pomówiłeś innego użytkownika forum, twierdząc bez podania odpowiednich jego wypowiedzi, jakoby on uznawał swoją interpretację za jedynie słuszną, admin traktuje to jako pośrednie działanie przeciwko osobie, a nie merytoryczną dyskusję. To rzeczywiście jest złamanie regulaminu. Ponieważ decyzję o usunięciu z forum pozostawiasz w gestii admina, admin przychyla się do tej opcji. Forum jest po to żeby dyskutować merytorycznie, a nie po to, żeby bezpośrednio lub pośrednio atakować innych użytkowników, manipulować uczuciami innych forumowiczu w celu zdyskredytowania innych użytkowników i deprecjonować ich interpretacje bez podania jakichkolwiek przyczyn. Argument w stylu "stuningowany nowotwór" bez podania powodu takiego określenia, nie jest elementem rzeczowej dyskusji. Tym bardziej, jeśli jest elementem bardzo dokładnych przemyśleń.
Marcus napisał(a):
Żeby do końca dosadnie się wyrazić, dodam również, że piszący tu Matan pozostaje dla mnie bratem przez duże B w Panu,
natomiast wyrzekam się stanowczo "wkładania mnie do jednego worka" z osobą o nicku Ani_Isza bo absolutnie nie jest ona dla mnie "siostrą"
I nie dlatego, że "się czepia", a dlatego, że jesteśmy zdecydowanie INNEGO Ducha. Co widać, słychać i czuć na odległość.
Oczywiście, masz prawo do takich wyznań. To, z kim jesteś jednego ducha, jest Twoją sprawą.
Marcus napisał(a):
Na koniec oświadczam, że post ten jest owocem moich bardzo dokładnych przemyśleń.
Nie piszę tego z żadnych pobudek osobistych,
Nie jestem na nikogo zły, ani obrażony,
Nie działam pod wpływem emocji
Dlatego też proszę Admina o podejście do tego z pełną powagą i wywiązanie się ze swej powinności.
Oczywiście admin podchodzi to tego z pełną powagą i wywiązuje się ze swej powinności, podając powyżej przyczyny swojej decyzji.