www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pt maja 16, 2025 12:01 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 9:51 am 

Gabi napisał(a):
Po drugie dobrze ze wylozylas kawe na lawe i przyznalas otwarcie jakie masz poglady w sprawie kary wiecznej i "Trojcy". Przynajmniej wiadomo z kim mamy do czynienia.

Nigdy niczego nie ukrywałam. Moje poglądy, w różnicy od większości użytkowników tego forum, się zmieniają. Zawsze wystrzegałam się przytakiwaniu dogmatowi o "trójcy", a na temat wiecznych męczarni dopiero niedawno wyrobiłam sobie pogląd.
A teraz przepraszam, bo przywidując mający nastąpić szkwał szyderstw w stylu Iszy, śpieszę się pożegnać. Życzę miłej "zabawy", pa :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 10:09 am 

Axanno!

Kol.2,4-10 "Jak więc przyjęliście Chrystusa Jezusa, Pana, tak w Nim chodźcie, wkorzenieni weń i zbudowani na nim, i utwierdzeni w wierze, jak was nauczono, składając nieustannie dziękczynienie. Baczcie, aby was kto nie sprowadził na manowce filozofią i czczym urojeniem, opartym na podaniach ludzkich i na żywiołach świata, a nie na Chrystusie; gdyż w nim mieszka cieleśnie cała PEŁNIA BOSKOŚCI..."

Marcusie!

Ciesze sie ze i ty zmieniles nieco ton swoich wypowiedzi. :wink:

Matanie!

Jako ze od dawna lubilam sluchac POMOCY DUCHOWEJ prosze cie daj sobie pomoc. Zastanow sie nad zadanymi ci pytaniami i rozwaz je w kontekscie CALEGO Słowa Bozego.

Pozdrawiam!
Gabi

2Tm 3:16 "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości,"

Ostatnio edytowano Cz lut 12, 2009 10:13 am przez Gabi, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 10:11 am 

Aaa, no to jeszcze słówko :)
Nigdy nie zaprzeczałam, że "w Jezusie mieszka cała pełnia boskości" - tak wierze i tak wyznaje.
Jest Synem Bożym, ma naturę boska, przez niego wszystko powstało co powstało. To chyba już tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: re
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 10:54 am 
ani_isza napisał(a):

Przecież do rozróżnienia nauki i ducha stojącego za przekazem "Pomocy Duchowej" używasz swoich odczuć [ale i np. relanium też daje takie odczucia, ćwiczenia jogi także...]:
Marcus napisał(a):
W tym samym czasie (co rada z psalmami) wpadła mi w ręce płyta cd na której było napisane "Pomoc Duchowa"

Będąc już w domu puściłem tą płytę, otworzyłem Biblię na psalmach i.....
Pierwszy raz od wielu miesięcy poczułem wewnętrzny pokój... Nie zapomnę tej chwili...
Po około miesiącu czasu powtarzanie tych "zabiegów" pozwoliło na powrót do świata żywych.
Słowa zawarte w utworach zespołu Pomoc Duchowa uważam za takie właśnie, jak wynika z nazwy zespołu...

I jak Ty Marcusie będziesz teraz wiedział gdzie i jaka jest PRAWDA, przy takich "busolach" i takich "lampach" jakie stosujesz?

Rety! I znów się czepiasz??
Przecież pisałem wyraźnie, że cała ta sytuacja miała miejsce RAPTEM KILKA DNI PO MOIM NAWRÓCENIU!
To naprawdę nic dla Ciebie nie znaczy?

Uważasz, że człowiek, który we wcześniejszym życiu nawet za bardzo nie wierzył w Boga i nigdy się nad Jego istnieniem nie zastanawiał, kilka dni po nawróceniu będzie posiadał jakąś głębszą wiedzę teologiczną (jakąkolwiek) i rozeznanie? Litości...

A świadectwo dalej pozostaje świadectwem Ani, a fakt że nie miałem wówczas zielonego pojęcia w jakiej "kondycji duchowej" znajduje się w danym czasie ja i całe otoczenie, niczego nie zmienia, wiesz?

Ani, Smoku i inni, czy naprawdę posiadacie takie pełne objawienie natury Boga?
Ja jestem tylko człowiekiem, z ludzkim rozumem, który widzi tylko jak w zwierciadle.
Jeżeli widzę, że ktoś się myli to mam z całą miłością mu to wykazywać, a nie bawić się w inkwizycję. Bo ważne jest aby dusza nie zginęła, a nie żebym to ja za wszelką cenę dopiął swego.

Moja mała uwaga do testu Janowego...
Jak te wersety brzmią w Biblii (także interlinii) każdy może przeczytać. Jest prosty i jasny.
Smoka wersja testu Janowego jest dla mnie JEGO wersją testu.
Jak się sprawy mają niech sobie każdy W BIBLII sprawdzi bo z całym szacunkiem, ale ja tam nie czytam w tym teście czegoś takiego co tutaj się podaje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 11:12 am 

Hmmm... no ja zaraz dostane pomieszania z poplataniem... :roll: Szczerze mowiac, mam mieszane odczucia... Czytam te dyskusje, czytam i mam coraz wiecej pytan...
Np. czy Matan i podobni bedzie zbawiony wierzac tak jak wierzy? Skoro nawrocil sie do Jezusa z Biblii, tego urodzonego w Betlejem, z Marii, urzyzowanego, zmartwychwstalego...
Prosze o niewkladanie mnie od razu do worka z unitarianami, ja tylko zaciekawiona pytam jak to widzicie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 11:18 am 

Cytuj:
Jak te wersety brzmią w Biblii (także interlinii) każdy może przeczytać. Jest prosty i jasny.
Jak się sprawy mają niech sobie każdy W BIBLII sprawdzi bo z całym szacunkiem, ale ja tam nie czytam w tym teście czegoś takiego co tutaj się podaje.

Marcusie !

Gdybym powiedzial ,, ktory wierzy, ze Marcus stal sie czlowiekiem (przyszedl w ciele) ".
Jakbys to zrzozumial? Przeciez kazdy wie, ze jestes czlowiekiem, wiec nie bylby to zaden test wiary.Każdy wiedzial, ze Jezus czlowiek istnial.
W tym miejscu od razu rodzi sie pytanie KIM JEST TEN, KTORY PRZYSZEDL W CIELE ?
Skoro przyjscie w ciele Jezusa bylo czyms szczegolnym dla Jana to trzeba to rozwazyc.
Odpowiedz Smoka jest jak najbardziej sluszna i zawarta w imieniu JEZUS.
,,Nadasz mu imie JEZUS(=JHWH ZBAWIA) , bo ON ZBAWI lud swoj od grzechow. "
Ewangelista napisal CO ROZUMIE POD POJECIEM IMIENIA JEZUS.
Naprawdę nie widzisz w unitarianizmie diabelskiej nauki, majacej na celu umniejszyc ofiary krzyza, ofiary ,, Boga, ktory przyszedl w ciele, aby przelac krew dla naszego zbawenia" (Dz 20.28, J 1,1 nn)?

Test, o ktorym pisze Smok odrzuca kilka herezji:

-Jezus istota stworzona (aniol,archaniol,czlowiek, prorok,brat szatana,bog)
-Jezus -tylko Bog, ktory z pozoru tylko byl czlowiekiem.Wiec ofiara krzyza byla na niby.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: re
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 12:49 pm 

tomasz napisał(a):
Test, o ktorym pisze Smok odrzuca kilka herezji:

-Jezus istota stworzona (aniol,archaniol,czlowiek, prorok,brat szatana,bog)
-Jezus -tylko Bog, ktory z pozoru tylko byl czlowiekiem.Wiec ofiara krzyza byla na niby.

Wygląda na to że jeszcze jedna herezja daje się odsiać, bo fakt że jak dotąd Jezus przyszedł tylko raz na ziemię w postaci ludzkiej wydaje się być istotny przy odrzucaniu herezji transsubstancjacji [rzekomych wielokrotnych na zaklęcie "zamian substancji opłatka w ciało i substancji wina w krew"].

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 1:06 pm 

Muszę odpowiedzieć w kilku sprawach.

marcus napisał(a):
Ani, Smoku i inni, czy naprawdę posiadacie takie pełne objawienie natury Boga?
Ja jestem tylko człowiekiem, z ludzkim rozumem, który widzi tylko jak w zwierciadle.
Jeżeli widzę, że ktoś się myli to mam z całą miłością mu to wykazywać, a nie bawić się w inkwizycję. Bo ważne jest aby dusza nie zginęła, a nie żebym to ja za wszelką cenę dopiął swego.

Tu nie chodzi o "pełne objawienie natury Boga", bo takie posiada jedynie Duch, który bada głębokości Boże [I Kor. 2:10-11]. Chodzi o takie objawienie, jakie zostało nam dane w Biblii. Tego się mamy trzymać. Bóg nie kazał nam intelektualnie roztrząsać szczegółowych relacji między Osobami JHWH ani szczeółów relacji obydwóch natur w Osobie Chrystusa. Tym zaczęli się niestety zajmować heretycy pierwszych wieków i oczywiście upadli. Na podstawie tego, co jest napisane, mamy przyjąć objawienie od Ducha Świętego. Jeśli czyjeś nauczanie jest sprzeczne z tym, co jest napisane, to nie może pochodzić od Ducha Świetego. To, co twierdzi matan, jest ewidentnie sprzeczne nie tylko z tekstami na temat natury Boga dostępnymi w biblii, ale nawet z przykazaniami jasno i wyraźnie napisanymi w Torze i zrozumiałymi dla każdego człowieka. Jak widać, sam matan nie potrafi swoich poglądów uzasadnić na podstawie Pisma. Nikt nie grozi mu przemocą, więc nie ma mowy o żadnej inkwizycji. Nartomiast miłość nie polega na tym, żeby człowieka, który zszedł z drogi prawdy klepać po plecach, tylko żeby go napomnieć, a jego duszę uchronić od śmierci [Jak. 5:19-20].

marcus napisał(a):

Test Janowy w formie "prostej i jasnej" nie miałby najmniejszego sensu, ponieważ zaprzeczałby sałowom samego Jana w tym teście. Test mówi o wszelkim duchu, którego można rozpoznać, czy jest od Boga. Tymczasem większość duchów antychrysta przyznaje, że "Jezus Chrystus przyszedł w ciele", bo to jest FAKT HISTORYCZNY. Taki test pozwalałby rozpoznać jedynie duchy stojące np. za gnozą lub doketyzmem, ale nie "wszelkiego ducha". Test z rozwinięciem znaczenia słów działa znakomicie, co widać na naszym forum. Dzięki temu testowi ujawniło się już wiele duchów antychrysta.

itur napisał(a):
Hmmm... no ja zaraz dostane pomieszania z poplataniem... Szczerze mowiac, mam mieszane odczucia... Czytam te dyskusje, czytam i mam coraz wiecej pytan...
Np. czy Matan i podobni bedzie zbawiony wierzac tak jak wierzy? Skoro nawrocil sie do Jezusa z Biblii, tego urodzonego w Betlejem, z Marii, urzyzowanego, zmartwychwstalego...
Prosze o niewkladanie mnie od razu do worka z unitarianami, ja tylko zaciekawiona pytam jak to widzicie...

Spokojnie. Ze słów samego Matana wynika, że zaczął wierzyć w jakiegoś innego Jezusa już po tym, jak się nawrócił do Tego, który jest Wcielonym JHWH i dał się ochrzcić w imię Trójjedynego (chrzcił się w KZ, o ile dobrze pamiętam). Następnie zaczął "majstrować" przy relacjach między Osobami Boga i wyszło mu, że jest trzech bogów, a nie Jeden. Paweł ostrzegał Koryntian, żeby nie przyjmowali innego Jezusa, bo to się może źle skończyć:

"Zabiegam bowiem o was z gorliwością Bożą; albowiem zaręczyłem was z jednym mężem, aby stawić przed Chrystusem dziewicę czystą, obawiam się jednak, ażeby, jak wąż chytrością swoją zwiódł Ewę, tak i myśli wasze nie zostały skażone i nie odwróciły się od szczerego oddania się Chrystusowi. Bo gdy przychodzi ktoś i zwiastuje innego Jezusa, którego myśmy nie zwiastowali, lub gdy przyjmujecie innego ducha, którego nie otrzymaliście, lub inną ewangelię, której nie przyjęliście, znosicie to z łatwością" [II Kor. 11:2-4]

Skażenie myśli pod wpływem zwiedzenia może się skończyć odwróceniem od szczerego oddania prawdziwemu Chrystusowi, do którego się człowiek nawrócił i dzięki któremu narodził się na nowo. Unitariański Jezus jest innym Jezusem niż ten, który jest wcieloną Osobą JHWH, a pójście za herezją jest grzechem i wydaniem na siebie wyroku [Tyt. 3;10-11]. Kiedy ten wyrok zapadnie, to ja nie wiem i dlatego wzywam matana, żeby się opamiętał jak najprędzej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 1:37 pm 

itur napisał(a):

Myślę, że jeżeli ktoś od razu uwierzył w "Jezusa-jako-jakiekolwiek-stworzenie" [nawet wybóstwione] to nie poznał PRAWDY o NIM, więc w CO miał uwierzyć?
"Jest to głoszone przez nas słowo wiary. Tak więc jeśli ustami twoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i całym sercem uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił, będziesz zbawiony. W sercu bowiem wyznaje się wiarę, która wiedzie do usprawiedliwienia, ustami zaś głosząc ją osiąga się zbawienie. Mówi przecież Pismo: Nie będzie zawstydzony nikt, kto wierzy w Niego. " [Rzym 10:6-11] Tylko w "JEDNYM IMIENIU" jest dane zbawienie, "inni Jezusowie" odpadają w-g mojego rozumienia.

Jeżeli ktoś uwierzył w całą PRAWDĘ stojącą za Jezusem [JHWH Zbawicielem], a nawet ochrzcił się w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego, i potem zarzucił tę wiarę i tę PRAWDĘ nie wyznając jej już, to znaczy że taki odstępstwem sam na siebie wydaje wyrok [Tyt. 3:10-11]. Więc ktoś taki trwa świadomie w grzechu - np. łamiąc przykazanie o posiadaniu innych bogów, których czci obok Jednego JHWH [Rz. 6:16].

Wydaje mi się, że obydwa przypadki w konsekwencji uniemożliwiają trwanie w społeczności z Prawdziwym Bogiem o czym pisał Jan:

"Jeżeli ktoś widzi, że jego brat popełnia grzech, ale nie tak wielki, żeby sprowadzał aż wieczną zagładę, to niech się modli, wiedząc, że w ten sposób przywróci swego brata do [pełni] życia. Ale to tylko gdy chodzi o grzech, który nie sprowadza śmierci. Istnieje [jednak] grzech, który sprowadza śmierć. W takim wypadku nie proszę [już] o modlitwę. Co prawda każdy zły czyn jest grzechem, zdarzają się jednak grzechy, które nie sprowadzają śmierci. Otóż wiemy już, że nikt, kto narodził się z Boga, nie grzeszy. Syn Boży strzeże go od grzechu. Zły nie ma doń dostępu. My wiemy, że jesteśmy z Boga, cały zaś świat znajduje się w mocy Złego.Wiemy także, iż Syn Boży przyszedł i dał nam rozum, abyśmy mogli poznać Prawdziwego [Boga]. Trwamy bowiem w prawdziwym Bogu przez Syna Jego Jezusa Chrystusa. Jest to Bóg Prawdziwy, Żywy i Wieczny. Dzieci, strzeżcie się fałszywych bogów!"[1 Jan 5:16-21]

Dlatego myślę, że jeszcze "dzisiaj" jest czas łaski, "dzisiaj" czyli do momentu aż dany człowiekowi czas życia nie skończy się.
Co myślicie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 3:07 pm 
Smok Wawelski napisał(a):
Nartomiast miłość nie polega na tym, żeby człowieka, który zszedł z drogi prawdy klepać po plecach, tylko żeby go napomnieć, a jego duszę uchronić od śmierci [Jak. 5:19-20].

Zgoda. I zapewne zgodzisz się również, że sposób w jaki to czynimy ma też ogromne znaczenie.

Test Janowy w formie "prostej i jasnej" nie miałby najmniejszego sensu, ponieważ zaprzeczałby sałowom samego Jana w tym teście. Test mówi o wszelkim duchu, którego można rozpoznać, czy jest od Boga.

Ale ten test jest właśnie napisany w taki, a nie inny sposób.
Argumentacja Twoich przemyśleń jest całkiem logiczna, ale w.g mnie wciąż pozostaje jednak dodawaniem [od siebie] do treści testu.

Skoro zostało to w Biblii spisane takimi właśnie, a nie innymi słowami to zapewne sam Bóg zna sens.

Dwa wersety z końca Biblii wyraźnie ostrzegają przed dodawaniem i odejmowaniem z jej treści.
Ja w omawianym przypadku widzę to pierwsze.

Obj.22,18-19 " Co do mnie, to świadczę każdemu, który słucha proroctwa tej księgi. Jeśli ktoś dołoży coś do nich, dołoży mu Bóg plag opisanych w tej księdze. A jeśli ktoś ujmie coś ze słów tej księgi proroctwa, ujmie Bóg z działu jego z drzewa żywota i ze świętego miasta, opisanych w tej księdze."

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 3:08 pm 

Bóg jest Dobry !!! Z całego serca Ci dziękuję Marcus i Axanna...dziękuję tez innym także Ani-iszy, Smokowi, Lisowi, Tomaszowi itd...
... jeśli uważnie przeczyta się moje posty to są tam zawarte odp na prawie wszystkie kwestie poruszane na forum (choć na pewno nie na wszystkie sorry)...ja nie umiem cytować wypowiedzi innych dlatego to trochę tak wygląda...może jednak ze względu na Marcusa, Gabi itp. forumowiczów jeszcze raz odniosę się bezp do konkretnych kwestii ...może jeszcze dziś w nocy...

Kilka dni temu przyszła do mnie wieczorem moja córka Esterka lat 7 i sama od siebie powiedziała " Tatuś ułożyłam piosenkę czy chcesz ją usłyszeć..." oczywiście odparłem a ona zaspiewała:
"kiedyś miałam 7 lat aż to wreszcie do mnie dotarło
że będę kochać mego Pana bo Bóg moim Panem jest
że będę kochac Mego Pana bo Jezus moim Panem jest...
On kocha mnie On pociesza mnie On o mnie troszczy się"

Chwała JHWH i Jezusowi za takie chwile !!!

(zapraszam przyjaciół na "youtube" - (pomoc duchpowa - "HalleluJAH") tam można zobaczyć dzieciaki w akcji i nie tylko)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 3:19 pm 

Marcusie!

I znowu jakis dziwny ton przybierasz. To ze zaraz po nawroceniu nie zdawales sobie sprawy z wielu rzeczy to chyba nikogo nie dziwi ale od tamtej pory zdaje sie ze cztery lata minely a wiec wypadaloby juz w kwestiach pierwszorzednych wykazac sie wieksza roztropnoscia "abyśmy już nie byli dziećmi, miotanymi i unoszonymi lada wiatrem nauki przez oszustwo ludzkie i przez podstęp, prowadzący na bezdroża błędu," Ef.4,14.

Pozdrawiam!
Gabi

2Tm 3:16 "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości,"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 3:22 pm 

Marcus napisał(a):
Test Janowy w formie "prostej i jasnej" nie miałby najmniejszego sensu, ponieważ zaprzeczałby sałowom samego Jana w tym teście. Test mówi o wszelkim duchu, którego można rozpoznać, czy jest od Boga.

Ale ten test jest właśnie napisany w taki, a nie inny sposób.
Argumentacja Twoich przemyśleń jest całkiem logiczna, ale w.g mnie wciąż pozostaje jednak dodawaniem [od siebie] do treści testu.

Skoro zostało to w Biblii spisane takimi właśnie, a nie innymi słowami to zapewne sam Bóg zna sens.

Dwa wersety z końca Biblii wyraźnie ostrzegają przed dodawaniem i odejmowaniem z jej treści. Ja w omawianym przypadku widzę to pierwsze.

Do tekstu Janowego nie zostaje dodany ANI JEDEN wyraz. Problem polega na tym, że wyrazy, których użył Jan, niosą ze sobą określoną treść, która jest opisana w pozostałych tekstach Biblii. Po grecku ani słowo "Iesous" ani "Christos" nie oznaczaja tego, oczym mowa w całej treści Biblii. Słowo "sarks" [ciało biologiczne] tłumaczymy jedynie dosłownie. Nie dodajemy niczego do Słowa Bożego, tylko interpretujemy je razem ze znaczeniem słów w nim zawartych. Brak takiej interpretacji praktycznie pozbawia sensu cały test, który... właściwie niczego nie testuje (poza dwoma rodzajami duchów). To wszystko.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 3:27 pm 

Marcus napisał(a):
Dwa wersety z końca Biblii wyraźnie ostrzegają przed dodawaniem i odejmowaniem z jej treści.
Ja w omawianym przypadku widzę to pierwsze.

Obj.22,18-19 " Co do mnie, to świadczę każdemu, który słucha proroctwa tej księgi. Jeśli ktoś dołoży coś do nich, dołoży mu Bóg plag opisanych w tej księdze. A jeśli ktoś ujmie coś ze słów tej księgi proroctwa, ujmie Bóg z działu jego z drzewa żywota i ze świętego miasta, opisanych w tej księdze."

Hmm... o jakiej KONKRETNEJ księdze jest tutaj mowa?

"Zaświadczam ja każdemu słuchającemu słów proroctwa zwoju tego. Jeśli ktoś dołoży do tego, nałoży Bóg na niego plagi opisane w zwoju tym. I jeśli ktoś zabierze za słów zwoju proroctwa tego, zabierze Bóg udział jego od drzewa życia i z miasta świętego, opisanych w zwoju tym" [interlinia Obj. 22:18-19]

Matan, odpisz, szczerze czekam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2009 3:32 pm 
Site Admin

matan napisał(a):
... jeśli uważnie przeczyta się moje posty to są tam zawarte odp na prawie wszystkie kwestie poruszane na forum (choć na pewno nie na wszystkie sorry)...ja nie umiem cytować wypowiedzi innych dlatego to trochę tak wygląda... może jednak ze względu na Marcusa, Gabi itp. forumowiczów jeszcze raz odniosę się bezp do konkretnych kwestii ...może jeszcze dziś w nocy...

Matanie, jeśli nie ustosunkujesz się konkretnie do pytań, które zostały Ci zadane wiele razy w toku dyskusji i nie zrobisz tego na podstawie Biblii, to kolejne Twoje posty tutaj będą kasowane. Zostaniesz przesunięty do osobnego wątku w Archiwum i tam będziesz mógł wypisywać do woli swoje manifesty i deklaracje, ale tylko tam. Wyjście z tego wątku zakończy się usunięciem z forum. Ostrzegam Cię lojalnie, zanim się zabierzesz do pisania.

Admin

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1