Adam napisał(a):
Wyraźnie i jasno było na tym członkowskim powiedziane,że nikt nie podpisuje żadnych regulaminów i nikt tego od nikogo nie wymaga.Ja też nie podpisałem żednego takiego papierka.O czym piszesz?
dlaczego więc oczekuje się od nas podpisania kolejnej deklaracji, skoro jedna już podpisana?
i dlaczego te konsekwencje w postaci odsuwania od służb?
i dlaczego dano nam określony czas do namysłu i podjęcia decyzji podpisania nowej deklaracji?
i dlaczego rozmawiamy na forum skoro widzieliśmy się dziś w zborze?
Adam napisał(a):
Prosiliśmy wszystkich mających wątpliwości o wyrażenie swojego zdania.Tak naprawdę zrobiła to szczerze jedna siostra.
to chyba ja
ale na własne uszy słyszałam dwie które próbowały się szczerze wypowiedzieć
Adam napisał(a):
Od jakiegoś czasu nic nie robię w tym temacie jak tylko prostuję to,co ktoś źle zrozumiał nie mając pojęcia o sytuacji.Staram się przedstawić zbór w jak najlepszym swietle a i tak np. Marck widzi to,co chce widzieć.
jak to jest, że ja będąc w tym zborze widzę to wszystko podobnie jak Marck...
wierze, ze próbujesz przedstawić zbór w jak najlepszym świetle, ale czy tedy droga- kosztem tych którzy są może słabsi, ale na pewno szczerzy.
Adam napisał(a):
Zapewniam cię,że sprawa jest o wiele bardziej złożona niż ci się wydaje
o tak, o wiele bardziej
Adam napisał(a):
Jeszcze tylko podkreślę,że:
Nikt nikogo ze zboru nie ma zamiaru wykluczać za odmienne zdanie na ten temat,bo nie jest to żadna podstawa do takich kroków.Wyłaczyć można kogoś jedynie za jawne obstawanie przy herezjach albo trwanie w grzechu.Odmienne zdanie na temat zasad członkostwa w zborze nie jest ani jednym ani drugim. Przynajmniej na tym etapie.
te słowa przynoszą ulgę, przynajmiej na tym etapie
p.s. nie mylić ktosia i ktośki