Pawełku,
Niestety wiele osób w jakiś sposób trafia na stronę Kubika i zaczyna przyjmować to, co on pisze. Zazwyczaj przyciąga ich tam negacja KRK i innych religii oraz teorie spiskowe. Liczba osób, z którą korespondowałem na temat jego poglądów, w tym odrzucenia Apostoła Pawła, to już nie kilka, nie kilkanaście, a kilkadziesiąt
Niedawno taki mail otrzymałem:
"Dzień dobry! Natrafiłam na Państwa całkiem przypadkiem, ostatnio sporo czasu poświęciłam stronie zbawienie.com i co mnie bardzo zaciekawiło, ze nie polecacie tej strony. Z mojej strony wygląda to troche slabo, ponieważ dosc niedawno zaczelam czytac tego typu artykuly, dlatego kazda informacja dla mnie jest dosc istotna. Jestem katoliczka jednak, do Kosciola chpdze jako gosc, na sluby, pogrzeby, swieta itp.Nie wierze w księży a tym bardziej w spowiedz, wieć tamta strona to dla mnie byl to pierwszy trop, gdzie znalazlam potwierdzenie moich spostrzezen. Podzielam duzą cześć wiedzy, która jest zawarta na stronie zbawienie.com, ale czy mogłabym zapytac sie Państwa czemu nie polecacie tej strony?"
A aktualnie piszę z człowiekiem, który co prawda nie wszystko bierze z Kubika, ale twierdzi, że co do Apostoła Pawła Kubik ma rację! I cytuje jego wypowiedzi i "bzdury".
Myślę, że przy ostrzeżeniach nie możemy patrzeć jak to jest z naszej perspektywy, lecz z perspektywy ludzi, którzy są zagrożeni zwiedzeniem przez Kubikowe herezje. Przez jakiś czas też myślałem, że im większe Kubikowe bzdury, tym mniej będzie miał zwolenników. Niestety tak nie jest. Jego strona wyskakuje wysoko w wyszukiwarkach i ludzie ją czytają. Dlatego jestem pewien, że ostrzeżenia przed Kubikiem są potrzebne, w tym ten wątek na UP. Te ostrzeżenia nie są dla mnie i dla ciebie, lecz dla tych, którzy szukają prawdy i jakoś nie mogą jej znaleźć...
"Albowiem nie wstydzę się Ewangelii Chrystusowej, jest ona bowiem mocą Bożą KU ZBAWIENIU każdego, kto wierzy" Rzym. 1:16;
www.kuzbawieniu.pl